26 mars 2022
11:00

Bälaryds IK

Referat: IK Vista - Bälaryds IK

Vi åkte på säsongens första förlust när vi mötte IK Vista i en ren gruppfinal i Toyota Cup. Vistas segersiffror skrevs till 3-0 (3-0) och det var framförallt en svag inledning på första halvlek som sabbade dagen för oss. Eller rättare sagt, första halvlek var inte speciellt bra överhuvudtaget för utom de inledande minuterna då visade lite närvaro och energi. Men när Vista väl kom över på vår planhalva med bollen under kontroll efter 6-7 minuters spel så small det direkt till 1-0 och det var frukten av tveksamt och svagt försvarsspel från vår sida. Och istället för att knyta näven och steppa upp igen så följde en period på 10-15 minuter då vi var fullständigt under isen och Vista satte två bollar till innan klockan hade hunnit upp till 20 minuter. Resten av halvleken blev väl sedan lite bättre från vår sida utan att den för den delen kan sägas ha varit särskilt bra.

Vi hade ett bra snack i halvtid och gick sedan ut och gjorde en betydligt bättre halvlek. Vi steppade upp ett par snäpp och spelade helt OK stundtals, även rätt bra bitvis. Vi vann betydligt mer dueller och första- och andrabollar och då går det ju betydligt bättre att spela boll. Så andra halvlek får anses som helt OK på det stora hela och det som vi får ta med oss framåt till kommande utmaningar. Vi säger grattis till Vista och önskar dem lycka till i deras fortsatta cup-äventyr.